Åle- lakse- terrine

6 portioner

Du skal bruge

325 g fersk laksekød uden skind og ben

0,5 spsk salt

2 dl piskefløde

1 stk æg

hvid peber

100 g røget ålefilet

 

 

 

Sådan gør du

Skær 75 g af laksekødet i tynde strimler og del resten af kødet i større stykker.

Drys laksen med salt og lad den trække køligt et par timer.

Miks de større stykker laks i en blender sammen med fløde, æg og lidt peber.

Skær ålefileten i tynde strimler.

Klip en stegepose op og sæt en bageform på ca. 1 l i posen.

Kom halvdelen af laksefarsen i bunden af formen. Herover laksestrimler og ålestrimler.

Fordel resten af laksefarsen i formen og glat den til med en fugtig kniv.

Fold stegeposen ned over farsen.

Sæt formen i ovnen i vandbad ca. 1 time ved 125 grader til terrinen føles fast.

Afkøl terrinen og sæt den i køleskabet.

Skær den i skiver med en skarp kniv og server den med citronbåde og dildcreme.

 

God appetit

Print Friendly, PDF & Email

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV