Citronmarineret ål med spidskål og ærter

3-4 portioner

citronmarinerede ål

 

Ingredienser: 
1000 g stegeål
1 spidskål eller savoykål
200 g ærter
20 g smør
1/2 l fløde

 

Lage:
¼ selleri
½ l vand
1 gulerod
2 chalotteløg
1 mellemstor persillerod
1 spsk sorte peberkorn
1 mellemstor porre (kun det hvide)
50 g sukker
saften af 2 citroner
salt, peber og muskat

Fremgangsmåde:

Til lagen skæres grøntsagerne i store terninger, lagen gives et opkog og der skrues ned for varmen.

Læg ålestykkerne i lagen og lad dem koge ved svag varme i 15 min. Fjern gryden fra varmen og lad ålene trække.

Del kålen i 1/8 dele fra top til rod og fjern så meget af stokken, så kålen lige hænger sammen.

Kog kålen næsten mør i letsaltet vand. Hæld vandet fra og tilsæt fløden, lad det småkoge til fløden har konsistens som en letjævnet sauce.

Smag til med salt, peber og en anelse muskat.

Bælg ærterne og lun dem i smørret uden at brune.

Servere ålen på kålen og ærter.

 

Velbekomme!

Print Friendly, PDF & Email

 

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV