Ingredienser
600 g. ål
2 spsk. olivenolie
1 fed knust hvidløg
1 kvist timian
12 salvieblade
1 spsk. hvidvinseddike
Citron
Salt og peber
Brød
Kold kartoffelsalat
¾ kg små kogte kartofler
1 rødløg i smalle både
1 bdt. radiser
½ agurk
1 spsk. frisk timian
2 spsk. klippet purløg
¾ dl olivenolie
¼ dl hvidvinseddike
2 spsk. klippet karse
Salt og peber
Fremgangsmåde
Skær ålene i stykker på ca. 8 cm. og læg dem i en marinade bestående af olivenolie, hvidløg, timian, salvie og hvidvinseddike mindst 1 time i køleskab. Skær radiserne i kvarte. Halvér agurken, fjern kernerne og skær den i skiver. Bland kartofler, rødløg, radiser, agurk, timian og purløg. Pisk olivenolie og hvidvinseddike godt sammen og smag til med salt og peber. Kom dressingen hen over salaten og lad den trække ca. 1 time i køleskab. Pynt med karse lige inden servering. Grill ålene på havegrillen eller steg dem på en grillpande ved god varme ca. 7 min. på hver side. Krydr med salt og peber. Servér ålene sammen med kartoffelsalaten, brød og citron.